Terminator 2 – vili

A játékot a Domark fejlesztette és az Ocean adta ki 1991-ben és vegyes fogadtatásban részesült. Egyesek a grafikája, játékmenetének változatossága és hangzása miatt dicsérték, míg mások inkább átlagosnak vagy csalódást keltőnek tartották a játékot és az eredetiség hiánya, valamint a nehéz játékmenet miatt kritizálták.

A Terminator 2 című filmet, ami alapján a játék készült, valószínűleg nem kell senkinek sem bemutatni. A jövőből jött védelmező T-800 és a gyilkos T-1000 mindenki számára ismerős, ahogy Sarah és John Connor, valamint a Skynet neve is. A játékos a játékidő nagy részében a T-800-ast irányítja, de Sarah Connor is játszható egy pályán. A kilenc pálya mindegyike a film egy-egy emlékezetes jelenetén alapul és ezek elég vegyes stílusúak. Van például vezetés, harc és rejtvényfejtés is.

Az Ocean ilyen licenszelt játékaira amúgy is jellemző a több fejezetre való felosztás, amelyek egy része különböző műfajokhoz is tartozik. Az aktuális pályától függően az alsó képernyőn a T-800, a T-1000, John vagy Sarah Connor életenergiája jelenik meg.

1. pálya: Harc a T-1000-es ellen egy játékteremben.

2. pálya: Egy kiszáradt csatornában a T-1000 egy teherautóval üldözi a T-800-ast és Johnt, akik egy motoron menekülnek előle.

3. pálya: Ebben a puzzle részben a T-800-as sérült csuklóját kell megjavítani.

4. pálya: Sarah Connort irányítjuk, aki épp megszökik a pszichiátriáról. A lifteket használva kell a felső szinttől a jobb alsó kijáratig eljutnia.

5. pálya: Harc a T-1000-essel, mint az első pályán, de itt az ellenfél már sokkal gyorsabb.

6. pálya: A T-800-as sérült szemét kell megjavítani egy kirakós megoldásával.

7. pálya: A T-800-as a kommandósokkal harcol úgy, mint Sarah az ápolókkal a 4. pályán. A lifteket használva kell a felső szinttől a bal alsó részen levő kijáratig eljutnia.

8. pálya: Sarah és a T-800 egy lopott rendőrautóval próbálnak elmenekülni az őket helikopterrel üldöző T-1000 elől. Itt nem csak a T-800 életenergiájára kell figyelni, hanem Sarah Connoréra is!

9. pálya: A két terminátor végső harca egy acélöntödében.

Grafikailag a játék teljesen rendben van és az animált címképernyő különösen tetszetős. (Nem véletlenül szerepel az oldal fejlécében!) Az ezt kísérő zene, ami a mozifilm témájának átirata, szintén OK.
Magára a játékra viszont a “jó” helyett inkább a “változatos” vagy “vegyes” kifejezést használnám. Nem rossz, de lehetett volna sokkal jobb is. Tökéletlensége ellenre is érdemes azért kipróbálni, főleg a film rajongói számára, akik értékelni fogják az ismerős karaktereket és helyszíneket.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − egy =