Space Taxi

Íme egyik kedvenc C64-es ügyességi programom. 1984-ben készült a MUSE software kiadásában.

A címképernyőn a FEL gombbal megnézhetjük a helyezés listát, a LE gombbal információt kérhetünk, és a TŰZ gombbal indíthatjuk a játékot. Miután ez utóbbit megtettük, a játékosok számát állíthatjuk be 1-4-ig. Ebben sajnos nem lehet egyszerre, egy időben többen játszani, mint egyik PC-s klónjában az Ugh-ban, ami szintén van C64-re. A játékosok egymás után következnek.

Összesen 24+1 pálya van, ötféle formában:
1. REGGELI MŰSZAK —- Kezdő szint — Az első nyolc pálya
2. NAPPALI MŰSZAK —- Közép szint — A második nyolc pálya
3. ÉJSZAKAI MŰSZAK — Nehéz szint — A harmadik nyolc pálya
4. ÁLTALÁNOS 24 ÓRÁS MŰSZAK — A 24 pálya sorrendben
5. VÉLETLENSZERŰ 24 ÓRÁS MŰSZAK — A 24 pálya véletlenszerűen.

spacetaxiMiután választottunk, elindul egy pálya, amelynek először a címét tekinthetjük meg. Az a kis sárga taxi a mi autónk.

A játék célja, hogy a különböző platformokon megjelenő embereket egy másik általuk kért platformra vigyük, ahol aztán kiszállnak és eltűnnek. Amit még tudnunk kell, ez egy repülő taxi, amit a LE, FÖL, JOBBRA, BALRA gombokkal irányíthatunk. Egy másik gombbal leszálló talpakat engedhetünk ki. Amikor a talpak ki vannak engedve, csak LEFELÉ és FÖLFELÉ tudunk gázt adni. A pálya utolsó emberét a felül kinyíló kapun kell átszállítanunk a következő pályára.

Összesen 6 életünk van, Ha nekimegyünk valaminek, vagy túl gyorsan szállunk le, meghalunk. A benzinünk is elfogyhat (A középső csík lent), amit az ‘F’ jelű platformon leszállva lehet feltölteni, de csak bizonyos pályákon van ilyen.

A pályákat tekintve sokféle ötlet van, például lövedékek, vonzás, taszítás, zavarás, mozgó platformok, és alakuló pálya is nehezíti helyzetünket.

Összességében nézve nagyon kellemes 1 lemezoldalas program. Bátran ajánlom mindenkinek.

Sok sikert kíván a játékhoz:
Antal Dávid Tamás

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =