Slicks

Ez aztán a felülnézeti autóverseny a javából. Saját kategóriájában, amiket ismerek, azok közül a legjobb. Nem fecsérlem tovább a tehénbőgést, nézzük a játékot. Miután a TALENT büszkeségtől repedezve bekonferálja a programot egy SPACE (spéjsz – ahogy egykori informatika tanárom mondta) még elválaszt minket a játék örömétől. Rögtön egy elmés kérdés következik, akarjuk-e a leggyorsabb autóval kezdeni a játékot. Hát persze hogy nem! Örüljünk az elején ha egy-két kört képesek vagyunk megtenni a kezdő Benettonunkkal. Igen az N betű megnyomása után kiderül – annak aki még nem tudja – hogy egy Forma-1-es játékkal van dolgunk.

Nézzük kezdeti lehetőségeinket:
Grand Prix (bajnokság – szigorúan sok gyakorlás után!)
Practice (gyakorlás – feltétlenül bajnokság előtt!)
Lap records (a lap pályát jelent)
Enter name (fölösleges beütni úgyis Tony-k leszünk (hiba)
2 plr racing (társtehén elleni küzdés ugyanazzal a járgánnyal)

slicks4Miután kellőképpen gyakorlatra tettünk szert elkezdhetjük a bajnokságon. Van 6db autó amiket elnyerhetünk/elveszíthetünk a játék folyamán. Mint az eredetiben itt is nagy különbségek vannak az egyes masinák között.
A sorrend a következő:
1.McLaren
2.Williams
3. Brabham
4. Lotus
5. Benetton
6. Ferrari

Míg a McLaren 219-el repeszt, addig a Ferrari csak 198-al kullog.

Minden verseny megkezdése előtt, kell mennünk egy időmérő kört, miáltal besoroltatunk a hat hely valamelyikére. Vigyázzunk (bár úgyis mindenki szerencsésen megtapasztalja) mert ha itt valaminek nekiütközünk nem ám visszamegyünk a pályára, mint egy-két hasonló játékban, itt kiesünk. Az időmérőt követően a rajtpozíciók megtekintése után lehetőségünk van kihívni egy pilótát versenyre. Ha előbb érünk be, mint ő elnyerjük az autóját. Ez fordítva is igaz, minél jobb autónk van, annál gyakrabban hívnak ki minket.

Lássuk a pályákat nehézség szerint (1-nehéz, 2-közepes, 3-könnyű):
1. USA(1)
2. Monaco(1)
3. Britain(3)
4. Italy(3)
5. France(2)
6. San Marino(2)

Ha végigmentünk a 6 pályán megtudhatjuk, hogy feljutottunk-e a hőn áhított dobogó egyik fokára, vagy sem. Amilyen autóval végeztünk a bajnokságban, a következőt azzal kezdjük.

slicks5

Összegezve: Ebben a kategóriában még van pár egészen jó szórakoztató darab, akiknek tetszik a program, itt van néhány példa: International Truck Racing, vagy a magyar fejlesztésű No Limit a jobbak közül. Bár az előbbi túl könnyű, így megunható, az utóbbi néha lefagy, de ezekkel a kis hibákkal is nagyon élvezhetőek. A Slicks varázsa pont a kellő nehézségben rejlik, mivel hosszú gyakorlás után sem lehet biztos a dolgában az ember.

Felkészülni… Vigyázz… Rajt!

Antal Ottó

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =