Laser Squad II

Az első részhez képest csak két új küldetést tartalmaz a játék, ennek ellenére érdemes végigvinni. Az új pályákhoz új fegyvereket is készítettek. (Ebben a leírásban csak az újdonságokra térek ki, így aki nem ismeri a játékot, annak ajánlom figyelmébe a Laser Squad első részének leírását.)

lasersq2-1Új fegyverek:

SP30 PISTOL: Könnyű fegyver, közelről érdemes tüzelni vele. Nem ajánlatos megvenni, talán csak a gránátosainknak. A hozzá tartozó tár a PISTOL CLIP.

MK-2: A legjobb fegyver a játékban. Ez az MK-1- es továbbfejlesztett változata, így megmaradt nagyon erős mesterlövész-puskának. 30 lövedék van egy tárjában. Nagyon pontosan lő, és még sorozat leadására is képes. Ez a fegyver meg egy-két gránát és igazán harcképes katonáink lesznek. A hozzá tartozó tár: MK-2 GUN-CLIP.

KASTEC RIFLE: Mesterlövész-puska. Ezzel a fegyverrel tudunk a legpontosabban lőni, de nagyon sok AP kell hozzá. A sebzése is jó. 8 lőszer fér a tárjába (RIFLE CLIP).

AP100 GRENADE: A legerosebb gránátunk. Sokat nem érdemes vinni belőle, mert nehéz. Nagyon erős ellenfelekre használjuk csak!

KASTEC AUTO-GUN: Könnyu géppuska. Pontatlanul lő és nem is erős. Előnye, hogy sorozatot is tud lőni, ezért ezt érdemes a gránátosainknak adni. A tárjában (AUTO-GUN CLIP) 20 skuló van.

AP60 GRENADE: Erős robbanást idézhetünk elő vele, de nem akkorát mint az AP100- assal. Alap katonák ellen jó, ők biztosan belehalnak a detonációba. Tömege csak 2 egység, így nyugodtan adjunk mindenkinek, akinek csak lőfegyvere van.

LAS- CUTTER: Nem is fegyver, hanem lézer-vágó, de bevethetjük ellenségeinkkel szemben is. Nem érdemes cipelni ha nem kell, mert nagyon nehéz. A STAR DRIVE- küldetésben csak ezekkel tudjuk az ajtókat kivágni. 10 vágásnyi töltet van benne.

H50 LAS-GUN: Talán a leggyengébb fegyver. Olyan nehéz, mint egy rakétavető. 40 lövésre elegendő töltet van benne, tud sorozatot is lőni. A sorozatban 1 lövés csak 1 AP- ba kerül, így 3% esélyünk van a találatra. A tárja a H50 LAS-PACK.

lasersq2-2STAR DRIVE:

A 8 tagú SEVENTH BRIGADE-o t irányítva kell a STAR DRIVE- ot megszereznünk OFFICER MAYON- tól. A játéktér bal oldaláról két helyről indulhatunk. A STAR DRIVE- ot a jobb oldali épületben találjuk, de az ajtókat csak az ellenség tudja kinyitni. Mivel ennek valószínűsége nem nagy, ezért mindig vigyünk magunkkal LAS-CUTTER- t az ajtók „kinyitásához”. OFFICER MAYON- t négy katona védi. (Az ENGINEERS osztag.) Az o fegyverzetük és páncélzatuk ugyan az lehet, mint a miénk. MAYON- nek mindig 4- es páncélja és MK-2- ese van. Az épülethez vezető úton 3 COMBAT DROID- dal találkozhatunk (fönt egy, lent kettő). Ezek helyére pár kör múlva újakat küldenek ha meghaltak, úgyhogy ajánlatos odaállítani egy-egy katonánkat, akik egyből lelőhetik őket. Ha meg tudtuk szerezni a STAR DRIVE- ot, már csak vissza kell mennünk a kiindulási helyre, és nyertünk is.

LASER PLATOON:

A leghosszabb küldetés. Feladatunk, hogy teljesen kiírtsuk az ellenséges szakaszt. A csapatunk 9 REBEL TROOPER- bol áll. Ha fölszereltük őket, elhelyezkedhetünk az objektum északi felében. Fontos hogy vigyünk magunkkal AP100- as gránátokat vagy ROCKET LAUNCHER- t tűzerőnek, mert az ellenségnek a 9 katonáján kívül van egy úgynevezett ARMOURY DROID- ja. Az ARMOURY DROID egy nagyon erős robot, hatalmas páncélzattal. Elöl 140, oldalt 100, hátul 60. Ebből következik, hogy a gránátokat nem árt majd mögé szórnunk, különben nem érünk ellene egyszerűen semmit! Ha megölünk egy ellenséges katonát, pár kör elteltével új jön helyette. Ez addig így megy, míg az összes „tartalék” el nem fogy, vagy míg meg nem öljük az összes éppen pályán tartózkodó ellenfelet. A küldetés teljesítéséhez sok idő kell, de megéri végigvinni.

Ez a rész is olyan jóra sikerült, mint az előző. Sajnos a két új küldetésen kívül a többi maradt ugyan az, ami az első részben volt. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek.

helenke

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + öt =