Atomix

Üdvözlök minden logikai játék megszállottat. Egy legendás gondolkodtató programról írok most pár sort, melyet a Thalion Software adott ki valamikor 1990 táján.

atomixAhogy betöltöttük a programot az intrót követően Einstein kedves arcát pillanthatjuk meg, akinek ugyan nem tudom mi köze volt a kémiához, de ez a talány maradjon a programozóké. Itt választhatunk nehézségi fokozatot, ami az időnk bőségét hivatott meghatározni. Van lehetőségünk örökélet beállítására is. Én soha nem értettem mi az élvezet ennek használatával játszani a különböző stílusú játékokkal, de itt tényleg érdemes „yes”-re állítani, különben túl sokáig nem fogunk jutni, és utána kezdhetjük elölről a pályákat. A következő [space] lenyomása után már csak a tűzgombot kell megnyomnunk az első pályához.

A játék célja a bal alsó sarokban látható módon kirakni az adott molekulát. Fölötte láthatjuk amint telik az időnk, annak múlása fogja leginkább megkeseríteni életünket. E fölött a pontunkat és az elért legmagasabb pontot olvashatjuk le. A játéktéren egy kis piros négyzetet irányítunk. Ezzel kell ráállnunk az egyes atomokra, hogy a tűzgomb megnyomása után ezek mozgását irányíthassuk. Az atomok mozgatása faltól falig történik. Ha megfelelő időn belül kiraktuk a molekulát, kapjuk a következő pályát. Minden hatodik pálya bonuszpálya, ahol zöldszínű löttyel különböző szintekig feltöltött üvegcséket kell a mellékelt sorrendbe állítanunk.

Az első 10 pálya: 1.water 2.metan 3.methanol 4.etan 5.propan 6.bonus 7.etanol 8.propanol 9.ethanol 10.propanon. A többit majd meglátjátok. Egyébként van PC-re is ha valaki azzal szeretne játszani.

A játék egyébként nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt, ötletes, nem túl nehéz (akkor minek az örökélet? – vili), és nagyon kellemes zenét hallhatunk játék közben. Mindenkinek könnyű szórakozást kívánok.

Antal Ottó

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 14 =