Bruce Lee

A legendás harcművészről mintázott oldalnézetes játék 1984-ben jelent meg a Datasoft kiadásában és talán máig az egyik legjobb jump’n run game C64-re.

A sztori szerint Bruce Lee a gonosz varázslót keresi, hogy legyőzze őt. Bruce dolgát különböző csapdák és két ellenség nehezíti. A fekete nindzsa, aki folyamatosan karddal (vagy bottal?) támadja őt, két rúgással könnyedén kiüthető. Nála veszélyesebb ellenség Yamo, egy zöldes színű, nagydarab, fegyvertelen harcos, aki leginkább egy szumósra hasonlít és kemény ütésekkel és erős rúgásokkal támad.Az ő legyőzéséhez három rúgás szükséges.

Bruce mászhat a hálókon felfelé, lefelé és oldalra. Ahhoz, hogy más helyiségekbe jusson, össze kell gyűjteni (minden az adott helyszínhez tartozó képernyőn!) az összes lámpást. Ha ez sikerül, akkor kinyílnak az ajtók és átléphetünk rajtuk. Bruce-nak öt élet áll rendelkezésére, hogy eljusson a varázsló kamrájába és ott legyőzze őt.

A játék színes 2D grafikájú, egyképernyős és a képernyőhatárok átlépésével változó képernyőkkel működik. Ugyan a grafikája nem kiemelkedő, de egy 1984-es játékhoz képest teljesen korrekt és a karakterek animációja is rendben van. A hang teljesen OK, bár csak a főmenüben van zene. A játékmenet pedig nagyon jó és összességében nem túl nehéz.

A játék joystickkal való irányítása magától értetődő.
Balra vagy jobbra jobbra húzva a főhős a megfelelő irányba szalad, magunk felé húzva laposan a földre fekszik vagy lefele mászik, előre tolva pedig ugrik vagy felfelé mászik, míg az ugráshoz előre és a megfelelő irányba kell tolni a kart.
Egy helyben állva a tűzgomb megnyomására egyet üt arra, amerre éppen néz, míg valamelyik irányba futás közben megnyomva Bruce egy ugró rúgás csinál.

Összességében a Bruce Lee egy szórakoztató, klasszikus oldalnézetes játék játék, korrekt grafikával és hanggal. Nem túl nehéz és viszonylag egyszerű az irányítása. Ha még nem ismered, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni!

Az ismertető nagyrészt a C64 Wiki-n található információk alapján és a Molin AI segítségével készült.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tizenöt =