Tapper

4 pult, 4 sörcsap, 1 kocsmáros, egy csomó szomjas alkesz és fejetlenség! Ez jellemzi a játékot, melynek alcíme lehetne az is, hogy „Egy kocsmáros viszontagságai”.
Mióta megismertem a játékot (van már pár éve), azóta nagyon toleráns vagyok a pultosokkal szemben. Valahogy át tudom érezni, hogy milyen lehet nekik, ha egy csomó ember tolong a pultnál, és mind inni akar!

tapper09A kezdőképernyőn be tudjuk állítani a megfelelő billentyűk lenyomásával, hogy:
# 1 vagy 2 játékos akar játszani,
# joy vagy billentyűzet legyen az irányító eszköz,
# milyen nehézségű legyen a játék.
Ha beállítottunk mindent, akkor a SPACE vagy a tűzgomb lenyomásával tudjuk megkezdeni a játékot.

A szenvedéseink kétféle krimóban folynak. Ezek közt szinte semmi lényeges különbség nincs. Csupán az egyikben a képernyő jobb-, a másikban pedig a bal oldalán áll a kocsmáros.

Az ivóban láthatunk 4 (nem eléggé) hosszú pultot, és mindegyiknek a végén ott a sörcsapoló. Ebből kell megtöltenünk a korsókat, melyet a pult másik végén levő ajtón beözönlő iszákosok felé kell löknünk. Ezt a tűzgomb segítségével tehetjük meg. Amikor a csap előtt lenyomjuk, akkor megtölti a kocsmáros a korsót, amikor pedig elengedjük, akkor löki végig a pulton. Ez azért jó, mert ha véletlenül rossz pultnál állunk, akkor a tűzgomb elengedéséig még meg tudjuk változtatni a helyzetünket, vagyis átállhatunk egy olyan pulthoz, melynél van szomjas ember.

tapper10Őket nem nehéz felismerni, mert aki inni akar, ez elkezd a sörcsap felé közeledni. Amennyiben eléri a pult végét, és nem kapott inni, akkor megfogja kedvenc kocsmárosunkat, és végiglöki a pulton. Ez egy kiadós fejbe veréssel és egy élet elvesztésével jár. Ugyancsak elveszítünk egy életet, ha a vendég által visszalökött poharat nem tudjuk elkapni, és az leseik a pultról. És még mindig nincs vége a szenvedéseinknek, ugyanis arra is figyelni kell, hogy nehogy olyan helyre lökjük a korsót, ahol nincs senki, mert akkor a falnak csapódva szilánkokra törik és bizony megint csak elveszítjük az egyik életünket. A legkönnyebb dolgunk azokkal a vendégekkel van, akik amint megkapták a sörüket, rögtön távoznak. (Sajnos a többség nem elégszik meg ennyivel…)

Ha már nem bírjuk a nagy nyomást, akkor megtehetjük, hogy a pulton néha feltűnő sárga-zöld akármihez rohanunk, és ilyenkor két gyönyörű táncosnő heves kán-kánba kezd, ami az alkoholista vendégek többségének figyelmét eltereli a szomjúságukról, és ezáltal egy kis lélegzethez juthatunk.

A képernyőn felül láthatjuk a pontszámunkat, amely minden egyes kiadott pohár után növekszik, valamint jobb oldalon a még meglevő életeinket jelképező kis szívecskék láthatók.

tapper13Minden szint addig tart, amíg szomjas ember van a krimóban. Ha mindenkit kiszolgáltunk, akkor sikeresen teljesítettük az adott szintet. Persze sokáig nem sütkérezhetünk a dicsfényben, ugyanis máris jön a következő pálya, ahol még több iszákos rohamoz meg bennünket.

Néha bónusz pálya is van, aminél egy kis Zorró álarcos figura felráz az előtte levő 6 dobozos üdítőből ötöt, majd összekeveri őket. A mi feladatunk, hogy a kocsmárossal kiválasszuk a fel nem rázott dobozt. Ha sikerül, akkor extra pont üti a markunk, ha nem, akkor bizony beteríti a képét a dobozból kiszabaduló ragacsos nyavalya. (értsd: Mountain Dew)

A játék nagyon szórakoztató és nehéz. A legkönnyebb fokozaton is megszenved vele az ember a nehezebb pályákon. Jó poénok vannak benne. Aki nem ismeri, annak feltétlenül ajánlom, hogy nézze meg őket!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =