Skool Daze

Ezt a játékot már „csak” az emulátoros időkben volt szerencsém megismerni. Ebben a játékban kiélhetjük azon indulatainkat, melyek már régóta szunnyadnak bennünk. Ha egy tanár keresztbe rak nekünk, ne a Doom-ot indítsuk el és ne a „kisemberkére” fogjuk rá, hogy az a tanár, hanem indítsuk el ezt! Sokkal jobban igazodik a helyzethez, ráadásul még be is írhatjuk szeretett tanárunk nevét, hogy még élethűbb legyen. Ráadásul még több tanár- és gyerekfigura létezik.

skdazA feladat az, hogy „rosszalkodjunk”. Erre kapjuk a pontokat. Lehet csúzlizni és öklözni. Ez utóbbi tanárokkal szemben nem ajánlott, mert leállítanak, mielőtt még elérnénk célunkat. Ha észreveszik a tisztelt (?) Tanár Urak, hogy csintalankodtunk, ún. „Lines”-okat kapunk. (ez annak felel meg, hogy írd le x-szer a nevedet! Ugye milyen ismerős alsóból a feladat? 🙂 ). Ha elérjük a 10000 Lines-t és egy tanár bácsi leállít minket, game over van. „Humoros” módon megjegyzi, hogy ne jöjjünk újra suliba, míg mindet le nem írtuk.

A játékot alapvetően joystick-kal irányítjuk, de néhány gomb erejéig a billentyűzetre is szükség lesz.

JOY Fire vagy Space: csúzlizás
H: ütés kézzel
S: leülés (padba is)
U: fontosabb események után OK, azaz mehet tovább a játék

A pontokat konkrétan a tanárok lecsúzlizásáért kapjuk (mivel leütni nem tudjuk őket 🙂 ). Ha jól tudom, más nebulók bántalmazásáért nem jár pont. Kár. 🙂 Ha ügyesek vagyunk, hátulról csúzlizunk, utána gyorsan elfutunk, így mást szidnak le helyettünk. De a dolog kétélű! Mások miatt is leszidhatnak minket.

A suli 3 emeletes, a 2.-on és a 3.-on bal oldalt tanári szobák vannak. Ha bemész és észrevesznek, ismét csak Lines-okat kapsz. Mint az „igazi” suliban, itt is vannak órák és szünetek. Alul, a fehér téglalapban láthatjuk, hogy most éppen hol kell(ene) lennünk. Ha nem megyünk, újra jön a tanár és kapjuk a Lines-okat, míg be nem érünk (vagy ki nem csöngettek 🙂 ). A teremmegnevezéseket most nem írom le, a grafikából jól ki lehet következtetni. Az emeleteken vigyázzatok, mert hiába van a földrajz és az olvasó terem egymás mellett, ha át akarsz jutni egyikből a másikba, le kell menned a földszintre!

Arra sem árt figyelni, mikor kiírja, hogy valamelyik gyerkőcnek mumpsza van. Ha elkapjuk, akkor gyors game over következik, mikor egy tanár észrevesz. Időnként, mint ebben az esetben is, a szövegbuborékok után nem mennek tovább az események, csak ha U-t nyomunk, ezzel jelezve, hogy elolvastunk mindent.

A programot tehát ajánlom a szórakozásra vágyóknak, valamint azoknak, akik valamely „szeretett” tanáruk ellen vendettát fogadtak, de ezt a suliban nem merik megtenni. 🙂

Joci

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 11 =