Lazy Jones

Lazy Jones a videojátékok megszállottja. Van egy fantasztikus játékterem a városban, ahová gyakorta besurran, hogy hódolhasson játékszenvedélyének. Semmi más nem hajtja, csak az, hogy minél több pontot érjen el a különböző stílusú játékokban. A játékterem egy 3 szintes épület, ahol minden szobában szinte más és más játékkonzol található. A szintek között lifttel lehet közlekedni, csak meg kell adni az irányt, hogy felfelé, vagy lefelé szeretne utazni rajta az ember.

lasyjones1Minden szobába (három kivételével) csak egyszer mehet be főhősünk. A 18 szoba közül csak 3-ban nincs számítógép (ezekbe lehet bármikor bemenni). Lazy Jones itt tud kicsit pihenni, kinyújtózni vagy éppenséggel elrejtőzni… Hogy miért is a rejtőzködés? Roppant egyszerű erre a válasz. A játékok megszállottja Jones, de természetesen nem egy gazdag srác, ezért nem fizetett sem a belépti díjért, sem pedig a játékhasználatért. Minden szinten van egy biztonsági őr, aki próbálja elkapni az illetéktelen behatolót. Ha valaki a három goromba figura közül elkapja Jones-t, akkor nagy lendülettel ki is dobja őt az épületből. A játék elején meghatározott életek számától függ, hogy még mennyi alkalommal lopakodhat vissza a megszállott játékos. Ám amíg nem kapják el, Lazy Jones csak JÁTSZIK!

Majdhogynem páratlan ez a program. Itt valóban megvalósul a játék a játékban elv. A helységekben található játékok egy része másolat, de akadnak egyedi fejlesztésű minijátékok is.

Szerintem mondanom se kell, de mégis megteszem: Olyan a játék közben a zenei és hanghatás, amitől sokszor még most is libabőrös lehet az ember, annyira korszakalkotó, jellemző, tökéletes. Egyik leghíresebb zene a STAR DUST nevezetű szobában szól, amit a KERNKRAFT 4000 dolgozott fel a ZOMBIE NATION című számában.

Az alábbiakban röviden jellemzem a szobákat, vagyis az azokban található játékokat, eseményeket.

Jelmagyarázat:

(A) – azonnali halál, ha nem megfelelő dolgot érintünk

(V) – végig fut az óra, nem lehet abbahagyni hamarabb a játékot

(P) – pihenő szoba, nincs semmi feladat, de ad pontot ez is

lasyjones399 RED BALLONS (V)

Alulról szállnak felfelé a lufik. El kell kapni 2-t, hogy felrepülhessünk a lányhoz. (Amikor jön a lufi tűzgomb nyomvatart!) Lejutáshoz 1 lufi kell csak. Nyílvessző néha sajnos árthat.

COCKTAILS (V)

A piors ruhást át kell ugranunk. A mixer elött sétálgatva kell tűzgombot nyomkodni, hogy kapjunk tőle koktélt.

EGGIE CHUCK (A)

Össze kell szedni az összes tojást úgy, hogy ne érjünk a strucchoz. Amikor a lépcsőhöz közelítünk érdemes átlósan felfelé tartani a JOY-t, hogy időben felérhessünk.

JAY WALK (A)

Az autók között kell szlalomozni, hogy először a fenti lánynak, majd pedig visszafelé kell ügyeskedni, hogy aztán az alsó lánynak adhassunk egy cuppanós puszit.

LASER JONES (V)

Felül mozgó és lassan lefelé haladó izgága kis mütyűröket kell gyorsan és szisztematikusan szétlőni a lézerünkkel.

OUTLAND (V)

A Földre landoló űrhajókat kell megsemmisítenünk intergalaktikus ágyúnkkal, hogy megakadályozzuk a bolygónk ellen indított inváziót.

PIHENŐ 1-2-3 (P)

1. Ki lehet menni a mosdóba, hogy könnyítsünk magunkon.

2. Ha elfáradtunk, itt aludhatunk és álmodhatunk szürke emberekről.

3. A sok játék után néha jól esik egy kis takarítás a raktárban.

RES Q (A)

A fehér fickóval kell összeszedni a többi színes fickót. Repülni kell a barlangban úgy, hogy ne érjünk hozzá semmihez. Figyelem! Ha nem csinálunk semmit, akkor is ereszkedünk!

SCOOT (V)

Hasonló a feladat az előbbihez, de itt a villogó tányérokat kell begyűjteni. Falhoz érés esetén kiinduló helyzetbe kerülünk. A keskeny úton nem lehet feljutni!

lasyjones2STAR DUST (V)

Meteorzáporba került űrhajónk. A burkolat megóvása érdekében kikerülhetjük a sziklákat, pontszerzés érdekében azonban lőjjünk szét minél többet.

THE HILLS ARE ALIVE (V)

Az UFO-k ismét támadnak. Most egy űrrepülő segítségével kell levadászni őket. Legjobb ha az első lövés célba talál, mert a másodiknál nagy az ütközés esélye, ami időveszteség.

THE REFLEX (V)

Csilingelő Csontocskákkal kell zsonglőrködni. Folyton hullnak fentről, lényeg, hogy alá álljunk az ütővel, mert akkor visszapattannak, s pontokat szerzünk.

THE TURK (V)

Futószalagon megy a „kuka” felé a sültpulyka. Villánkkal gyorsan félre kell lőnünk, hogy ne vesszen kárba. Ám a fránya telefon folyton csörög, s akadályoz bennünket a célzásban.

THE WALL (A)

A zöld kaktuszok közé kell építenünk falat. Egy nyíl mutatja, hogy mely irányba haladunk. Úgy kell kanyarogni a pályán, hogy ne ütközzünk semminek.

WILDWAFERS (V)

Zuhanó palatáblák, vagy könyvek – mindegy. A fő, hogy a levegőben tartsuk azokat. Űrhajónkkal lövöldözzünk, hogy a magasban maradjanak és ne essenek le, se ránk.

WIPE OUT (V)

A pattogó labdát kell követni a jobb oldali ütővel. Ha rápattan a laszti, akkor a színes mezőkből kinyes eleinte kicsi, majd egyre nagyobb darabokat. Fontos, hogy elkapjuk a ritmust és akkor már egész jól mehet.

Bízom benne, hogy ezen leírás alapján sokaknak kedve támad kipróbálni, vagy éppenséggel újra játszani a Lazy Jones-t.

Az ismertető eredetije megtalálható Steveboy saját weboldalán.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizenhárom =