Maximum Overdrive

Azt reméltem végre kezembe kerül valami jó kis autóverseny program a Maximum Overdrive személyében, de úgy látszik ez hiú ábránd, hiszen mostanság nagyon kevés a jó autós program. A MO viszont lekörözi azt az autóversenyt, amivel utoljára játszottam, vagyis a No Limitet.

mo1Kezdésképpen jön a configuration menüre keresztelt rész. Ennek nem látom sok értelmét, mert egyrészt minek megkérdezni, hogy kell-e gyorstöltő, mikor úgyis kell, másrészt a színes, avagy fekete-fehér választási lehetőség is tök hülyeség, mert ugye ki az a marha, aki szürkén nézi a képernyőt, mikor színesen is lehet. Ezeknek meg külön menüt kialakítani marha nagy baromság volt ?! (Chromance equipment rulez! – Poison)

A töltögetés után végre egy értelmes részbe érünk. Az f-billentyűk segítségével beállíthatjuk a játékosok számát, és azt, hogy milyen színű legyen a két autó. Újabb töltögetés, újabb menü. Itt három pálya közül választhatunk:

1. Kanada (téli pálya)
2. Németország (a mi éghajlatunknak megfelelő pálya)
3. Egyiptom (sivatagi pálya)

Végre elérkeztünk az uccsó menühöz. Itt megadott dolgokat vehetünk, illetve adhatunk el, és növelhetjük az időlimitet (turbózhatjuk a gépünket). A sok menü után már nincs is más hátra, mint a játék!

mo2Szóval a program egy szokásos felülnézetben lévő autóverseny, amelyben egy kicsi autót irányítunk joy-jal (főleg ha az minden irányba működik). Az irányítása szerintem nehézkes, nekem nem fekszik, de lehet, hogy másnak ez tuti. Egy autós szimulációnál az elsődleges dolog ugyebár a grafika. Hát elsőre nem igazán tetszett, de miután többet játszottam vele, és jobban meg tudtam figyelni a háttereket, már nem találom olyan rossznak. Az autók és a pályaelemek kicsik, de jól láthatók és aprólékosan vannak kidolgozva. A pályák egyébként nem túl változatosak. érdekes egyébként, hogy az utat el lehet hagyni. Ez jó dolog csak arra vigyázzunk, hogy be ne szoruljunk valamilyen tereptárgy mögé! Az viszont már elég nagy túlzás, hogy az autónk akár a vízen is át tud hajtani (Most miért szidod KIT-et? – Poison) minden gond nélkül. A tereptárgyakra visszatérve igen sokféle van belőlük. A hanghatások átlagosak. Olyan mint más autóversenyeknél, nincs bennük semmi extra.

Azt hiszem kis félreértést okoztam egy megjegyzésemmel. A játékban nem három pálya van, hanem háromféle pálya és mindegyikben 4 különböző kört kell teljesítenünk. (Nos én ezt tovább javítanám, ugyanis a kanadai pálya elemei tök ugyan olyanok, mint a Német pályán, csak „esett” rájuk egy kis hó. – Poison)

Az endsequence sem tartogat semmilyen nagy meglepetést, sőt! Látjuk az autónkat, és az ellenfél autóját, amik csont ugyanúgy néznek ki. Mellettük van egy serleg aztán kész… Lehetett volna jobb is az biztos, más részről a megnyerés még mindig sokkal jobb, mint az intro, ami ugye nincs is… 🙂 (A kis telhetetlen – Poison)

Az ismertető eredetije megtalálható a Commie Inside 3. számában

West

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + négy =