Rocket Ranger

Ez a leírás korántsem a teljes verzió, de reméljük, azért ad majd valamennyi segítséget azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a remek játékkal. A Rocket Rangert ugyanaz a cég csinálta, mint aki a Defender of the Crown-t, és nyugodtan mondhatjuk, hogy beleadtak apait-anyait. Hogy csak két meglepetést áruljak el, fantasztikus (természetesen nagy felbontású) képek vannak benne, amiből egyet be is mutatunk, és azt sem tudom elhallgatni, hogy digitalizált angol nyelvű beszélgetést is raktak bele a készítők.

rocketrang04Nem azt mondom, hogy mindent tudunk már a RR-ről, de amit tudunk és amit a programban lévő útmutatás mellett sem lehet kitalálni, azt azért elmeséljük…

A játék elején felsorolt lehetőségeket mindenki fordítsa le magának, a lényeg az, hogy hősünk rakétája a Lunarium nevezetű (a kémiában azt hiszem teljességgel ismeretlen) anyaggal üzemel. Attól függően, hogy mennyi Lunariumot visz magával, kerül közelebbi, vagy távolabbi helyszínekre. A programhoz adott gyári könyvecske persze felsorolja, hogy mely ország eléréséhez, mennyi Lunarium szükséges, de nem vagyunk benne biztosak, hogy mindenkinek ez a változat van meg… Tehát, a „felderített” kódokat közöljük.

Hogy egyáltalán a játék célját is eláruljuk: a második világháború idején játszódik, és természetesen hősünk az egyetlen személy, aki megakadályozhatja a nácik piszkos üzelmeit. Hogy milyenek ezek? Nagyon szemetek! Egyrészt, a szövetséges hatalmak szolgálatában álló legnagyobb hírű tudóst, és lányát elrabolják. A lányból, egy spéci szerkezet segítségével élő halottat (bizonyos zombi nevezetű lényt) kívánnak előállítani, ráadásul mindezek tetejébe a Holdról, egy bázisról kívánják megsemmisíteni ellenfeleiket. Magyarul, csúnya, rossz bácsik! Mi sem természetesebb, mint hogy nekünk kell intézkedni minden ilyen ügyben.

rocketrang06A játék elején nem árt, ha kiküldjük kémeinket. Ezek jelentése nélkül hiába megyünk bármelyik helyszínre – még ha van is ott valami – nem fogunk találni semmit. Csak a kémek jelentése után – ha az adott helyszínről jelentettek valamit – lehet belevetni magunkat a küzdelembe.

Mindenfajta légi utazásunk a Start- tal kezdődik. Ilyenkor emberünk elkezd futni a kifutópályán. A joy tűzgombját nyomogassuk a lépteinek megfelelő ritmusban, majd ha véleményünk szerint a megfelelő mértékben felgyorsult, akkor nyomjuk a kart folyamatosan, s emberkénk megkezdi röptét.

Néhány tanács, a különböző akadályok leküzdéséhez:
– Ahol repülők jönnek szembe, ott szintidő alatt valamennyit le kell szedni, különben lezuhanunk.
– Léghajó elleni csatában a léghajó oldalán lévő kis foltot kell eltalálnunk, különben nem leszáll, hanem felrobban a jármű, s oda lesz az ott fogvatartott professzor és a lánya.
– Az Inka piramis elleni harcban azokat az ablakokat lőjük, amelyekből ránk tüzelnek.
– A német katona elleni bunyóban először még biztosan nyerünk, de vigyázzunk, mert a későbbiek során egyre keményebb lesz az ott őrködő ipse.

S végül következzenek az egyes országok Lunarium kódjai:
– Algéria: 36
– Anglia: 32
– Arábia: 56
– Brazília: 41
– Columbia: 26
– Franciaország: 35
– Jugoszlávia: 42
– Léghajó: 23
– Kanada: 10
– Líbia: 47
– Mid.East: 46
– Németország: 39
– Olaszország: 38
– Peru: 33
– Spanyolország: 34
– Szovjetúnió: 45
– Skandinávia: 37
– Venezuela: 24
– West Afrika: 40

rocketrang07

További kódok letöltése.

Az ismertető eredetije megtalálható a Game Shift lemezújságban.

APS

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 5 =