Popeye

„Popeye, a tengerész
Hajóját nem éri vész
Nyeli a habokat
Eszik jó nagyokat
Popeye, a tengerész”

Popeye állandóan bajba keveredik, erre bizonyíték hiányzó jobb szeme, ami arról árulkodik: pokoli bunyókat tudhat maga mögött. Ezen összecsapások nagy része a hatalmas termetű Bluto személyének köszönhető. Popeye és „ősellensége” egy hölgy szívéért verseng. A játékba ezen a ponton csöppenünk bele.

popeye01Oliva (mint a bogyó) kertjében sétálgat és szerelmes szíveket ereget a világba. Ezen szívek összegyűjtése a feladatunk. Az alagsorban kell rohangálni és elkapni a röpködő szívecskéket, mert ha lemaradunk egyről és az vízbe pottyan, megszakad Oliva szíve, s ebbe mi is beleőrülünk, belehalunk. (Azért használom az őrület szót, mert elhalálozás alkalmakor egy helyben történő szaltózások közepette múlik ki Popeye.)

A gyűjtögetést leginkább Bluto és az ő (talán tengeribetegségtől) zöldarcú martalócai akadályozzák meg. Popeye nem viseli Bluto érintését, pofonjait, így tehát érdemes elkerülni a kontaktust vele, de ez nem mindig sikerül, mert ha fölötte vagyunk ugrik, ha alatta vagyunk lehasal, hogy egy jól irányzott sallert nyomjon le nekünk.

popeye02A martalócok a pálya széléről dobálnak felénk súlyokat (üvegeket), amik ha váratlanul érintik Popeye-t, úgy súlyos vér és élet veszteséget okoznak. Védekezni azonban lehet ezek ellen, ha szembe állunk a felénk repülő idegen, azonosítatlan repülő tárggyal és a tűzgomb segítségével jól beleboxolunk, mert ekkor az széttörik és mi megússzuk a szitut. Megjegyezném, hogy Bluto is széttárja karjait és az intenzív hónaljszagon kívül ő is tud eregetni (galambokat) efféle repülő kártékony tárgyakat, hogy tovább nehezítse feladatunkat.

Minden pályán található egy adag spenót, hol egy helyben van, hol pedig két szint között ingázik. Ennek elfogyasztása nagyon egészséges! Popeye elzöldül, izmai felduzzadnak és megszólal a jellegzetes zene. Ekkor oly’ nagy erőre lel, hogy még Bluto-val is képes szembe szállni! Ha elég fürgék vagyunk, akkor Bluto-hoz futhatunk, s egy akkora maflást durranthatunk neki, hogy körbe repüli az egész képernyőt. Ekkor kis időre megszabadulhatunk a terrortól. Ja! És van az első helyszínen még valami, amivel le lehet lassítani a hatalmas fickót! Fent jobboldalt van egy barna boxzsák. Amikor felülről leugrunk és sikeresen beleboxolunk, akkor a mennyezetre szerelt vödör lepottyan, s ha akkora szerencsénk van, hogy Bluto is alatta volt és fején landol, akkor rövid ideig ártalmatlan és bátran átsétálhatunk előtte. A hatás tartósabb, ha mindezt úgy tesszük, hogy spenótot faltunk, beleboxoltunk Bluto-ba, s még zöld orcával cselekedjük az említett műveletet. Ha ez sikerül, akkor egészen elhalálozásunkig, vagy a szívgyűjtés végéig ártalmatlan lesz az izomkolosszus.

popeye03A második helyszín a spenóton kívül nem tartogat más segítséget Bluto ellen. Ezen a pályán furcsamód Oliva tart nekünk szerenádot a ragyogó holdsugaras éjszakában. A hangjegyeket kell összegyűjteni ügyesen. Egyedüli érdekesség, hogy van egy ugrató baloldalt, aminek segítségével a lassú lépcsőzést lehet lerövidíteni.

Midőn a teljes dallamra szert tettünk a harmadik helyszínre csöppenünk, ami a tengeren, egy hajón játszódik. A spenóton kívül más segítségünk nincs, csak csupa új akadályozó és nehezítő tényező.

Oliva fent rekedt a hajó tetején, s valószínű tériszonya van, s ezért kiabálja folyton, hogy „HELP!”, vagyis „HELP!”. Ezen repülő szavakat kell levadásznia Popeye-nek, így épít lassan egy létrát Olivának. A hajó felső szintjén ez elég nehéz, mert van egy zöld mozgóhíd, ami sokszor pont akkor kel önálló életre, amikor rá akar osonni a tengerész, s véletlenül pont Bluto karjaiba pottyan bele. Nem túl kellemes. Ja és a sirály sem barátságos, aki állandóan ránk vadászik. Öröm az ürömben, hogy ha épp kézközelben van, akkor vissza pofozhatjuk a jó édes…, s kis időre fellélegezhetünk ekkor.

popeye04

Ha sikeresen teljesítettük a küldetést és elkészült a létra, amin Oliva lemászhatna és szerelmes csókok kíséretében egy csodálatos végképernyőben lehetne részünk, akkor mindezek helyett elölről kezdődik felgyorsulva, és pályákat felcserélgetve a játék.

Összességében ha valaki ráérez a spenót ízére… vagyis… izé… a játék ízére, akkor kellemes kikapcsolódást tud nyújtani ez a game.

Az ismertető eredetije megtalálható Steveboy saját weboldalán.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 20 =