Turbo Charge

Újabb eseménytelen nap kezdődött el az életében, abban az életben mely egyre nagyobb teherré vált számára. Fiatalkori sikerei minél magasabbra emelték a kezdetben még annyira áhított rangok között, élete annál unalmasabbá vált. Elérkeztek a szürke hétköznapok, melyeket kénytelen volt jellegtelen londoni irodájában tölteni, szűnni nem akaró vágyakozással a régi szép napok után: Mikor még névtelen újonc korában minden idejét lefoglalta a túlélés, a bűnözők végeláthatatlan, kiapadhatatlan áradata elleni küzdelem.

turboch02Egy nap, mikor azt az ezerszer elátkozott, szokatlan nyakkendőt igazgatta keserves képpel egy londoni metrómegállóban, megpillantott egy ismerős alakot, aki egy táskával kezében várakozott a szerelvényre . Valahol látta már ezt az embert! Minden ismerős:a haja, a szemei, a termete, még a ruha sem volt ismeretlen számára. Vajon hol látta már ezt az embert, melyik országban, és mivel kapcsolatban tartotta meg őt emlékezetében?

Mereven figyelő tekintete nem maradt észrevétlen a megfigyelt személy számára, aki hirtelen elindult a kijárat felé. Hősünk megpróbálta utolérni, és mindkét kezével megragadta a táskát. Megunva a hiábavaló tusakodást, a táska tulajdonosa elvegyült a tömegben és elhagyta az állomást. Az irodába sietve hogy a táskát közelebbről is megvizsgálhassa -,nem tudta megállni hogy ne gondoljon erre az emberre, s arra, hogy vajon mit akar ebben az országban.

Végre sikerült kinyitni ezt az átkozott táskát, és jött a meglepetés: egy doboz jelzés nélküli floppy lemez volt fáradozásának jutalma. Leülve hivatali PC-je elé, sorra megnézi a lemezek tartalmát, és rendszerezi a felhalmozott információt. Hosszú órák szorgos munkája után nem marad más hátra, mint hálát adni Istennek, hogy az ő kezébe kerültek ezek a lemezek. Egyszerűen nem tudta elhinni azt, amit a lemezeken talált. Nála voltak az ‘underdog’ művelet részletes tervei, amelynek létezéséről eddig még magas kormánykörökben is csak néhány pletyka terjedt el.

turboch04Az ‘underdog’ műveletet egy vérszomjas terrorista tervezte, akit csak kódnevén ismertek: Dominator. Dominator lokalizálta az összes harmadik világbeli titkos amerikai fegyverraktárat. ügynökei, akiknek nevei megtalálhatók a lemezeken, csak a parancsra várnak, hogy elfoglalják ezeket a raktárakat, és az összes fegyvert Dominator rendelkezésére bocsássák. Pontosabban a parancsra vártak, amelyet már meg is kaptak, veszi észre rémülten hősünk. Hátradől székében, bénultan á rémülettől: a háború elkerülhetetlen. Megpróbálja összeszedni gondolatait: talán van még egy esély a szörnyűség megakadályozására! Az íróasztal, az írógép, az egész iroda olyan távolinak tűnt ahhoz a helyhez képest, ahol most lennie kéne. Fiatal korában ő volt az ász, senki sem tudott nála gyorsabban emelkedni a ranglétrán. Tudja, hogy egyedül neki van esélye a győzelemre. Fogta kabátját és esernyőjét, hivatali élete jelképeit, és bekopogott főnöke ajtaján,avval a kéréssel hogy őt helyezzék az ‘underdog’ művelet élére.

turboch08

Gyors eligazítások után, autóját felszerelték a legújabb fegyverekkel, valamint egy újonnan kifejlesztett rendszerrel, melynek neve: Turbo Charge…

… és amely egyben a már-már legendás System 3 legújabb terméke. Ez a cég amely már oly sok meglepően jó játékkal lepett meg bennünket, ezúttal sem lett hűtlen a bevált elvhez: minőséget mennyiség helyett. Egy ilyen lerágott csonton már ők se tudtak sokat újítani, ám megalkották a stílus királyát. Aki nem hiszi, járjon utána!

Az ismertető eredetije megtalálható a Game Shift lemezújságban.

Chris

You may also like...

2 hozzászólás

  1. mustang74 szerint:

    Sziasztok!
    Létezik ebből a játékból olyan verzió ami töltés közben is zenél?

  2. vili szerint:

    Szia!
    http://c64.hardwired.hu/games/t/t5.htm
    Itt van néhány verzió, talán valamelyik ilyen…

    bye
    vili

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + tizennégy =