Accrobat (Clowns)

A legrégebbi játékok egyike, a Commodore adta ki 1982-ben. [Biztos? – vili] Elsősorban ügyességi játék. Én Clowns néven ismertem mindig, a Tökmákon olvastam először Accrobat-ként. Irányítási módja szokatlan, nekem csak a CCS64-ben sikerült vele játszanom. Az irányítási módot át kell tenni „Paddles”-re. Ezután választhatunk hozzá billentyűzetet vagy egeret. Én az utóbbit javaslom, a billentyűzettel nekem nagyon lassú volt. [Hát én kipróbáltam ezt a Paddle-s irányítást, de szörnyű volt! Viszont nálam egy 1. portra dugott joy-jal simán működött! – vili]

A játékban 2 emberke (nevezzük őket bohócoknak) próbálja a fönt mozgó gülüket leszedni, azzal, hogy hozzáérnek. A bohócok egy mérleghintaszerű, de mozgatható valamit használnak ehhez. Az egyik az egyik végén áll, a másik a másik végére ugorva lendíti fel társát a levegőbe. Az sem mindegy, hogy hova esünk! Ettől függ az is, hogy milyen szögben, milyen gyorsan, milyen magasra lendül fel a másik emberke. Ha leesel a C64-en szomorú gyászzene szól, amit PC-n még nem sikerült reprodukálnom. (nem azért, mert nem estem le! 🙂 ) Az emberkék folyamatosan gyorsulnak, egészen addig, hogy már lehetetlen őket elkapni. Tehát a játék unalmasnak nem éppen mondható, egy élet jó, ha 3-4 percig tart, de az már csúcsteljesítmény!

accrobatHa a sorok (sárga, zöld, kék a sorrend felfelé haladva) közül valamelyiket teljes egészében leszeded, bonus pontokat kapsz, minél fentebbi a sor, annál többet:

sárga sor: 200 bonus pont

zöld sor: 500 bonus pont

kék sor: 1000 bonus pont + 1 bonus élet

Persze magasabb sor esetén egyetlen gombóc leszedéséért is többet kapsz.

A teljes egészében leszedett sorok újraélednek.

Azt javaslom, ha a sárga sort már jól leszedted, és még van pár életed, ne arra menj, hogy a maradék néhány sárga golyót leszedd, menj inkább a zöldekre, kékekre, így sokkal több pontot érhetsz el!

Ez a játék neked való, ha:

-unatkozol

-próbára akarod tenni ügyességedet

-nem kapsz idegbajt, mikor 1mm-rel arrébb esik az a ****** bohóc! 🙂

-agymentes szórakozásra vágysz

Joci

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 17 =