The Champ

A The Champ-ben a világ legjobb öklözőivel kell összemérnünk tudásunkat. A játékot egy vagy két személy játszhatja. Betöltés után a program egy menüvel jelentkezik be, melyben a kettes joystickkel választhatunk. Itt kell beállítanunk a játékosok számát. Megnézhetjük az eredménylistát (Hiscore), és a bokszolók ranglistáját (Worldrank). A File Options menüben tudjuk az eredményeket és a játékosok adatait (Make Data File) lemezen tárolni, illetve betölteni. A Sparring pontban edzőmeccsen készülhetünk fel az igazi erőfelmérésre.

champA Start Game választása után a játékos nevét kell megadni. Itt egy játékos lemezen levő adatát is betölthetjük. Majd, ha előzőleg a Training pontban az On-t választottuk, egy edzőteremben találjuk magunkat. Először ugráló-kötelezni kell a joystick ütemes fel-le mozgatásával. Ezután a bemutatott ütéseket kell a lehető legjobban megismételnünk. Az utolsó gyakorlattal gyorsaságunkat fokozhatjuk. Itt jobbra-balra kell mozgatni a botkormányt.

A mérkőzés kilenc háromperces menetből áll. A képernyő felső részében a két bokszoló pontszámát látjuk. Fölötte a színes csík erőnket mutatja.

Az irányítás a következő:
jobbra, balra: a játékos mozgatása
le, le + jobbra, le + balra, fel: védekezés
tűz + 7 irány (kivéve a fel): ütések

A játék szép grafikájával és élethű hanghatásaival nem ígér botkormányunknak hosszú életet.

Az ismertető eredetije megtalálható az 576 KByte magazin, 1990 évi 1. számában.

Temesvári Tibor

Kategória: Tökmák | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 + tizennégy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .