The Champ

A The Champ-ben a világ legjobb öklözőivel kell összemérnünk tudásunkat. A játékot egy vagy két személy játszhatja. Betöltés után a program egy menüvel jelentkezik be, melyben a kettes joystickkel választhatunk. Itt kell beállítanunk a játékosok számát. Megnézhetjük az eredménylistát (Hiscore), és a bokszolók ranglistáját (Worldrank). A File Options menüben tudjuk az eredményeket és a játékosok adatait (Make Data File) lemezen tárolni, illetve betölteni. A Sparring pontban edzőmeccsen készülhetünk fel az igazi erőfelmérésre.

champA Start Game választása után a játékos nevét kell megadni. Itt egy játékos lemezen levő adatát is betölthetjük. Majd, ha előzőleg a Training pontban az On-t választottuk, egy edzőteremben találjuk magunkat. Először ugráló-kötelezni kell a joystick ütemes fel-le mozgatásával. Ezután a bemutatott ütéseket kell a lehető legjobban megismételnünk. Az utolsó gyakorlattal gyorsaságunkat fokozhatjuk. Itt jobbra-balra kell mozgatni a botkormányt.

A mérkőzés kilenc háromperces menetből áll. A képernyő felső részében a két bokszoló pontszámát látjuk. Fölötte a színes csík erőnket mutatja.

Az irányítás a következő:
jobbra, balra: a játékos mozgatása
le, le + jobbra, le + balra, fel: védekezés
tűz + 7 irány (kivéve a fel): ütések

A játék szép grafikájával és élethű hanghatásaival nem ígér botkormányunknak hosszú életet.

Az ismertető eredetije megtalálható az 576 KByte magazin, 1990 évi 1. számában.

Temesvári Tibor

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =