Bomb Mania

Mivel a Bombmania (nem véletlenül) már az előző számban (Commie Inside 2 – vili) az „új játékok” listáján az első helyet érte el, ezért úgy gondolom érdemes egy pár szót pazarolni rá, illetve a beszerzésére buzdítani benneteket! Jelenleg az egyik legkedveltebb ügyességi játékról van szó, melyben az alkotóknak sikerült párosítani minden olyan dolgot, ami egy igazán jó játékba kell. Így nem elhanyagolható a grafika, a zene és az ötlet sem!

bombmaniaA más plattformokról ismerősnek tűnhető játék lényegében egy „falrobbantós” egymás elleni csihi-puhi, tehát a végső cél, hogy a megadott idő alatt elpusztítsák egymást az ellenfelek. A játék egyik újítása itt máris jelentkezik, ugyanis a gyárilag mellékelt adapterrel akár 4-en is játszhatják egyszerre! Miután végignéztük a kiadó cég intróját, egy Bomb Mania logo és egy kép jelenik meg. Itt „jelentkezhetünk be” a megfelelő tűzgombok lenyomásával. Minimum 2 játékosra van szükség! Ha ezzel megvagyunk, akkor az S billentyű lenyomásával el is kezdhetjük a robbantgatásokat. Bombáink kezdetben csak egy egységnyi körzetben pusztítanak, de a falak mögött talált extrákkal akár az egész képernyőt tisztára söpörhetjük!

A található extrák:

bombmania-1Plusz bomba.
Minden egyes ilyen bonus felvételekor egyel több bombát tehetünk le alkalmanként.

bombmania-2Hatótávolság növelő.
Bombáink egyel nagyobb körzetben pusztítanak ezután.

bombmania-3Távirányító.
Ezután minden bombánkon egy R betűt látunk, amik sokkal később robbannak fel, mint az eddigi fegyverünk, illetve a tűzgomb folyamatos nyomásával bármikor felrobbanthatjuk a képernyőn lévő összes ilyen bombánkat.

bombmania-4Gyorsító.
Felvétele után gyorsabban tudunk mozogni.

bombmania-5Rúgási lehetőség.
Amennyiben elénk kerülne az ellenfél (vagy a saját) nem kívánt bombánk, úgy ha nekimegyünk, az arrébb csúszik a megfelelő irányban amennyit tud.

bombmania-01A játék 8 különböző pályán folyik, melyek folyamatosan követik egymást…

1. Just Fun: Itt semmi extra sincs…minden papírforma szerint megy.

2. Ghost Attack: A játék közben néha megjelenik egy szellem és lerak pár bombát egy oszlopba vagy sorba. Ezek aztán képesek akár a teljes képernyőt is átrobbantani! Kerüljük ki…

3. Kick It: Újra semmi extra…

4. Under Pressure: A játék közben elkezdenek „nőni” a falak, így a játéktér egyre szűkül, és most a falak is végezhetnek velünk, nem csak az ellenfél!

5. Hide And Seek: A terepen találunk csöveket, amikbe bebújhatunk, és így hirtelen rátörhetünk az ellenfelünkre, vagy akár „meglepetés bombákat” is tehetünk a közepükbe…

6. Night Shift: Igazi éjszakai műszak! A lerakott bombáinkat csak a folyamatosan bevillanó villámlásoknál látjuk. (Itt legtöbbször a saját bombánk végez velünk!)

7. Mushroom Party: Játék közben gombák nőnek ki olyan helyeken, ahol nincsen fal. Figyeljünk arra, hogy mindig olyan helyen legyünk, ahonnan ki is tudunk jönni, még ha ott egy gomba nőne is ki, ugyanis ezek ha felrobbannak, akkor minden irányban pusztítanak és robbanásuk elég nagy!

8. Crazy: Ezen a pályán nem található tereptárgy (felrobbantható fal) és induláskor máris 6 lerakható, max. hatótávolságú bombával indulunk. A cél, hogy mielőbb elkapjuk az ellenfelünket/ellenfeleinket.

bombmania-02

A játékban a kellemes zene mellett hangeffektusok is vannak; a pályák véletlen módon állandóan változnak és minden egyes pálya után kiértékeli a gép eddigi teljesítményünket egy hármas dobogón, amire a figuráinkat teszi ki a nekik megfelelő teljesítmény alapján.

Poison

Az ismertető eredetije megtalálható a Commie Inside 3. számában

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − egy =